زندگی نامه تولیت مسجد مقدس جمکران
حجت الاسلام و المسلمین محمدحسن رحیمیان در سال 1327 در اصفهان متولد شد و در ده سالگی دروس حوزه را آغاز نمود سپس به قم مهاجرت کرد و در زمره نزدیکترین مقلدان و یاران حضرت امام(ره) قرار گرفت.
کتابت اعلامیه ها، طومارها، دیوارنویسی فیضیه، چاپ و تکثیر عکسها و همچنین طراحی و تهیه کارتهای تبریک با تصویر امام(ره) برای اولین بار و تولید انبوه کلیشه تصویر امام(ره)، از جمله فعالیتهای ایشان درآغازین سالهای تاریخ نهضت اسلامی است که در این راه بارها دستگیر گردید.
در سال 1345 از تعقیب ساواک گریخت و مخفیانه به عراق مهاجرت نمود و بار دیگر به محضر امام(ره) پیوست و همزمان به تکمیل تحصیلات حوزوی خود پرداخت و درس خارج از فقه و اصول را از محضر امام خمینی(ره) آیت الله خوئی و آیت الله سید محمدباقر صدر بهره گرفت.
ایشان با بهره گیری از هنر خطاطی و مهارت در خط ثلث، آثار هنری زیادی را پدید آورد که کتیبه ایوان اصلی حرم امام حسین(علیه السلام)، صحن حرم حضرت ابالفضل(علیه السلام) وکتیبه داخل حرم حضرت زینب(سلام الله علیها) از آن جمله است.بعد از پیروزی انقلاب، ایشان به عنوان یکی از اعضاء اصلی دفترامام(ره) به انجام امور محوله از سوی ایشان مشغول گردید و مدیریت امور مالی و وجوه شرعی و مسئولیت امور ارزی مربوط به امام(ره) را به عهده داشت همچنین مسئولیت بخشی از گزارش ها و نامه های مربوط به ایشان را تا پایان عمر شریفشان عهده دار بود.
بعد از رحلت امام(ره) تا سال 1371 به عنوان قائم مقام بنیاد شهید انقلاب اسلامی و در مرداد ماه همان سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان نماینده ولی فقیه و از سوی رئیس جمهور وقت به عنوان رئیس این نهاد منصوب گردید.
ایشان از سال 83 پس از ادغام نهادهای ایثارگری و تشکیل بنیاد شهید و امور ایثارگران با حکم مجدد مقام معظم رهبری به عنوان نماینده ولی فقیه در این نهاد منصوب گردید.حجت السلام و المسلمین رحیمیان در تاریخ 21 شهریور 92 با حکم مقام معظم رهبری دام ظله العالی به تولیت مسجد مقدس جمکران منصوب شدند.
سایر فعالیتها:
- مدرس حوزه و دانشگاه ها در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و حوزه های علمیه
- مدیر مسئول ماهنامه پاسدار اسلام
- مؤسس جمعیت دفاع از ملت فلسطین
- عضو هیات منصفه دادگاه ویژه روحانیت
- عضو شورای تخصصی حوزه شورای عالی انقلاب فرهنگی
- عضو هیات منصفه دادگاه مطبوعات
- مؤسس خبرگزاری قدس
- مؤسس مؤسسه فرهنگی جامعه المهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
- عضو هیات امنای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
- عضو شورای علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی (پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
- عضو شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- عضو شورای مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی
- رئیس هیات امنای مجمع ناشران انقلاب اسلامی
- مؤلف کتب: «در سایه آفتاب»، «تعالیم قرآن»،«اخلاق و تربیت اسلامی»،«آئین تزکیه»،«در حریم لاله ها»،«با همراهان»و ..
- چاپ صدها مقاله در کشور
متن حکم مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) :
بسمه تعالی
جناب حجت الاسلام آقای حاج شیخ محمدحسن رحیمیان دامت افاضاته
با قدردانی از زحمات با ارزش جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای وافی در مسجد جمکران، جنابعالی را به تولیت آن مکان مقدس و نورانی منصوب میکنم.
بیشک خدمتگزاری به آن جایگاه رفیع، شرف و منزلت والایی است که به شکرانه آن، شایسته است همه توان برای تسهیل بهرهمندی مشتاقان و ایجاد فضای معنوی و قدسی برای استفاده روحی و فکری مومنان، به کار رود.
توفیق جنابعالی را در این مسئولیت ارزشمند از خداوند متعال خواستارم.
سید علی خامنهای
19/ شهریور/1392
تولیت پیشین مسجد مقدس جمکران
زندگینامه حضرت حجه الاسلام والمسلمین ابوالقاسم وافی یزدی
تولد و دوران كودكي:
حجة الاسلام و المسلمين ابوالقاسم وافي يزدي در مهرماه 1314 در روستاي حسين آباد، حد فاصل يزد و رفسنجان به دنيا آمد. پدرش مرحوم حاج محمود وافي از كشاورزان با تقوا و مؤمن يزد بود كه به روستاي حسين آباد آمده بود و در آنجا به زراعت روزگار ميگذراند. او كه خود بخشي از دروس مقدمات حوزههاي علميه را فراگرفته بود، به مقام مرجعيت شيعه احترام بسيار مينهاد و همواره آرزو داشت فرزندانش به سلك روحانيت تشيع در آيند. مادر حجة الاسلام و المسلمين وافي نيز دختر مرحوم ملا محمد ابراهيم لاري معروف به طرزجاني از علماي بزرگ حوزه يزد بود.دوران تحصيل:
حجة الاسلام و المسلمين وافي در پنج سالگي آموختن قرآن را آغاز كرد و سپس به دبستان و پس از آن به دبيرستان رفت. با اتمام آن به حوزه علميه يزد رفت و دروس مقدمات و بخشي از دروس دورة سطح را در آن حوزه عظيم علمي فرا گرفت.
او در سال 1336 براي تكميل تحصيلات خود به قم آمد و در دروس دورة سطح استادان برجستة دورة خود شركت كرد. پس از آن به درس خارج استادان بزرگ حوزه علميه قم رفت و از محضر بسياري، كسب فيض نمود.استادان و دوستان:
حجة الاسلام و المسلمين وافي، در سالهاي تحصيل خود به محضر استادان و بزرگان بسياري شرفياب شد. او كه تا قوانين را در حوزه علميه يزد فراگرفته بود، با ورود به قم به درس شرح لمعه حضرات آيات شيخ علي پناه اشتهاردي، ستوده و صلواتي رفت و سپس در درس رسائل آية الله مكارم شيرازي و آية الله نوري همداني شركت كرد. مكاسب را نيز در محضر آية الله مشكيني و آية الله شهيد بهشتي آموخت و براي فراگيري كفايه به درس آقايان سلطاني طباطبايي(ره)، حاج آقا رضا صدر(ره) و منتظري رفت.
با به اتمام رساندن دروس دورة سطح، چند ماه در درس خارج فقه (كتاب القضاء) حضرت آيتالله العظمي بروجردي شركت كرد كه متأسفانه عمر با بركت ايشان به پايان رسيد و از درك فيض بيشتر محروم گرديد، وي سپس به درس خارج فقه و اصول حضرات آيات عظام، شيخ مرتضي حائري، گلپايگاني، امام خميني و محقق داماد ـ رحمة الله عليهم ـ رفت كه بيشتر آن (حدود پانزده سال) در محضر آية الله العظمي شيخ مرتضي حائري(ره) بود. او همچنين بخشهايي از مكاسب را از محضر حضرات آيات اراكي و بهجت فرا گرفت. در بخش فلسفه و تفسير نيز از محضر علامه سيد محمد حسين طباطبايي(ره) بهره برد. او بخشي از اسفار را در خدمت حضرت آيةالله جوادي آملي، شرح منظومه سبزواري را از محضر شهيد مفتح و بخش منطق منظومه رااز محضر حضرت آيةالله حاج شيخ يحيي انصاري شيرازي فرا گرفت.
حجة الاسلام و المسلمين وافي در سالهاي تحصيل و پس از آن با طلاب فرهيخته و فاضل بسياري رابطه دوستي داشت كه از جمله آنها ميتوان از شيخ محمد حسين امراللهي نام برد.
حجةالاسلام و المسلمين وافي در دوره اول و دوم مجلس شوراي اسلامي با پيشنهاد و مشورت علماي بزرگ يزد و قم نمايندگي مردم يزد را عهدهدار شد. وي هم اكنون نماينده مردم يزد در مجلس خبرگان و نيز توليت مسجد مقدس جمكران را تا 21 شهریور 1392 عهده دار بودند.