حضرت آیت الله امام خمينى رحمه الله علیه
حجت الاسلام و المسلمین آقای سید محمد سجادی از شاگردان امام خمینی و نزدیکان مرحوم کشمیری نقل شده است : یکبار آقای کشمیری به من گفت ؛ وقتی در جماران به دیدار امام خمینی رفته بودم. هنگام خداحافظی، امام دستم را گرفت و فرمود: «آقای کشمیری برو به مسجد جمکران و برای من دعا کن.» لازم به یادآوری است با توجه به شناخت امام خمینی نسبت به مقام معنوی آیت الله کشمیری، دعای ایشان را در هر جا مؤثر میدانست. با این حال تاکید امام برای دعا در مسجد جمکران جای تأمل بسیار دارد.


حضرت ایت الله العظمی امام خامنه ای
یک مرکز به این عظمت، به این قداست- که مورد توجه بزرگان بوده است، مورد توجه رجال الغیب و عبادالله و امناءالله بوده ... بزرگان علما اینجا می آمدند، زیارت می کردند.... اهل معنا و اهل توجه و تذکر، دلداده به این محل بودند. نماز شب خواندن، نافله خواندن، دعا خواندن، ذکر گفتن، متوجه خدا بودن، زیارت رفتن، توسل کردن و به مسجد جمکران رفتن سازنده است؛ اینها شمارا پولادین میکند.


حضرت آیت الله بهاءالدینی
مکرر مشاهده شده در مسیری که از جاده ی قدیم قم _کاشان حرکت می کردم، همین که بر موازات مسجد جمکران می رسیدم، حالم دگرگون می شد و اگر کسالتی داشتم همان لحظه بر طرف می شد


حضرت آية الله العظمى آقاى بروجردى
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی نقل فرمودهاند که: روزی خدمت مرحوم آیت الله بروجردی رحمه الله علیه بودم. شخصی آمد و از مرحوم آیتالله بروجردی سؤال کرد که این نماز مسجد جمکران را میتوانیم به قصد ورود بخوانیم؟ یعنی این نماز را قبول دارید؟ خیلی مهم بود که ایشان بفرماید. ایشان مقداری تأمل کردند و فرمودند «بخوانید، به قصد ورود». این خیلی مهم است. اینکه مرحوم آیتالله بروجردی بگویند به قصد ورود بخوانید خیلی مسئله مهمی است.
حضرت آیت الله العظمی آقای حجت رحمت الله علیه که برای طلاب حوزه علمیه شهریه می دادند. روز آخر ماه بود برای فردا که اول ماه باشد زمینه برای شهریه نداشتند، به خادم می فرماید مرکب را آماده کن تا بروم به مسجد مقدس جمکران. معظم له عازم مسجد میشوند بعد از نماز صاحب الزمان (ع) و دعا عرض می کنند: «آقا امام زمان علیه السلام این حوزه علمیه مال شما است این طلبه ها سربازان حضرتعالی هستند آبروی ما مربوط به شما است راجع به شهریه حوزه عنایتی فرمائید.» وقتی به منزل تشریف می آورند خادم عرض میکند آقا بعد از شما دو نفر آمدند و منتظر شما هستند معلوم می شود جهت دادن وجوه شرعیه آمده اند و مبلغی پول خدمت آیت الله العظمی آقای حجت می دهند وقتی می شمارند می بینند به اندازه شهریه همین ماه است


حضرت آية الله العظمى نجفى مرعشى
در اين مسجد شريف مكرر كراماتى ديده شده است كه مرحوم شيخ محمّد على كجوئى معروف به قمى در كتاب تاريخ قم در جلد اول و دوم اشاره كرده به كراماتى كه در آنجا اتفاق افتاده است و اشخاصى كه شرفياب حضور مبارك حضرت ولى عصر(عج) شده اند.
حقير خودم مكرر كراماتى در آنجا «مسجد جمكران» مشاهده كرده ام، چهل شب چهارشنبه مكرر موفق شدم كه در آن مسجد بيتوته كنم و جاى ترديد نيست كه از امكنه اى كه مورد توجه و منزول بركات الهى مى باشد و بعد از مسجد سهله اين بهترين مقام و بهترين جائى است كه منتسب به حضرت ولى عصر (عج) مى باشد.


حضرت آیت الله العظمی بهجت
ما معتقدیم که این مشاهد مبارک و مساجدی مانند جمکران، بینیاز از معرفیاند و اگر کسی بگوید: رفتیم و چیزی در آنجا نیافتیم به حسب ظاهر باید گفت: از روی اعتقاد صحیح نرفته است؛ یا برای امتحان رفته یا همین طوری رفته است به هر حال بهترین معرّف این مکانها، خودشان هستند. عدهای از پاکان و نیاکان با حضرت صاحب(عج) سؤال و جواب میکنند و حاجت میطلبند و جواب میگیرند، و در مسجد جمکران صدای آن حضرت را نیز میشنوند


حضرت آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی
در دوران طلبگی من خیلی به مسجد جمکران می رفتم، شاید بیشتر از پانصد مرتبه باشد و کرامات زیاد در این مسجد مقدس جمکران دیده و شنیده ام. هر وقت برای حضرت آیه الله العظمی آقای بروجردی مشکلی پیش می آمد مرحوم پدرم که خود از عاشقان امام زمان بود و علاقه زیادی به مسجد مقدس جمکران داشت به محضر آقا عرض می کردند یک قربانی برای مسجد جمکران بفرستید تا رفع مشکل شود.


حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
: مسئله و قضیه مسجد جمکران و ولایت، و توجه به این مقام مقدس خیلی خیلی با اهمیت است و بزرگان و علما و اشخاصی که به این موضوع اهتمام داشتند، همیشه مواظب بودند در حدی که بتوانند، از این مکان مقدس بهرهمند باشند و استفاده کنند. برنامههای تعظیم امر حضرت انشاءالله باید بیش از پیش رونق بگیرد و من افتخار می کنم که نوکر این مسجد باشم


حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
بعضی از مساجد نام خاص ندارند؛ همان بیتالله هستند. بعضی از مساجد به نام ائمه(علیهمالسلام) هستند یا مسجدالنبی است. این مسجد(مسجد مقدس جمکران) به نام مبارک حضرت ولیّ عصر، امام حیّ موجود موعود و منشأ برکت است.


حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
هر کس در فضای ملکوتی آن(مسجد مقدس جمکران) قرار می گیرد روحانیتی عجیب و جاذبه معنوی فوق العاده احساس می کند. این جاذبه نیرومند معنوی به اضافه قضای حوائج و حل مشکلات فراوانی که مردم از عبادت در آن و توسل به حضرت مهدی ارواحنا فداه دیده اند، سبب شده روز به روز بر شکوه دامنه آن افزوده شود و خیل مشتاقان مختلف به سوی آن بشتابند ... علمای بزرگ همواره برای مسجد احترام خاصی قائل بوده اند و در آن راز و نیاز فراوان داشته اند و هم اکنون نیز مورد توجه علما و فضلا و مراجع بزرگ است.


حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی
: مسجد مقدس جمکران واقعیتی است که نمیتوان آن را انکار کرد و اگر کسی در مسئله تاریخ مسجد ایجاد شبهه کند، قضایای مستقیم و متواتر یقینیای که خیلی از افراد با رفتن به آنجا و توسل پیدا کردن، مشکلات مهمشان حل شده است را نمیتواند انکار کند.
این مسجد مکانی است که اولیا و مقدسین و رجال معنوی، سالیان دراز در آنجا توسل به شخص اول فعلی عالم داشتهاند. بنابراین مسجد جمکران قطعا مورد عنایت خداوند است و طبیعی است که مشکلات در آنجا حل شود. ما میدانیم که خیلی از افراد به حسب ظاهر مشکلات لاینحل داشتند و به آنجا رفتند و مشکلشان حل شده است.


حضرت آیت الله العظمی سبحانی
مسجد جمکران از دو حیث برای ما دارای اهمیت است؛ این مسجد سرتا پا توحید است و ما را به موعود تمام ملل نیز رهنمون میسازد. نمازی که در این مسجد خوانده میشود کراراً گفته میشود «ایاک نعبد ایاک نستعین» و قبل از این که خانه امام زمان(عج) باشد خانه خداست. عملی که در این مسجد برپا شود، مظهر توحید در عبادت و استعانت از خداست و البته این مسجد موعود امم را به یاد ما میآورد و باید مردم را تشویق بر اقامه نماز در این مکان مقدس کرد که نوعی دعوت به یاد امام زمان(عج) بوده و همان طوری که پیامبر اسلام(ص) فرمودهاند، افضل اعمال امت، انتظار فرج است.


حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی
کسی که مستضعفان را نجات خواهد داد، حضرت مهدی(عج) است ... و به هر حال پایگاهی که امید میآفریند، پایگاهی که قدرت را به مستضعفان میدهد، مستضعفان جهان را از چنگال مستکبران نجات میدهد، همین پایگاه جمکران و فرهنگ جمکران است و این خیلی نیاز به کار دارد.. جمکران پایگاهی است برای پاسخ دادن به همه مشکلات امروز بشر و برای نشان دادن افق روشنی در برابر مردم جهان. جمکران پایگاهی است که همه مستضعفان را با هم متحد و متشکل کنید؛ همانطور که خداوند متعال موسی و فرعون را متشکل کرد تا قیام کنند. کار شما باید این باشد. بنده به سهم خودم به عنوان یک طلبه از طلاب حوزه علمیه قم در خدمت شما حاضرم.


حضرت آیت الله علوی گرگانی
بهتر آن است که مقداری درباره مسجد جمکران توضیح داده شود تا مومنین اهمیت بیشتری بدهند، لذا رقیمه را متبرک می سازم به حدیث نبوی (ص) قال: احب البقاع الی الله المساجد، محبوبترین زمین نزد خدا مسجد است به ویژه مسجدی که خبر گرفتن حاجات و رفع مشکلات در آن مکان به حد تواتر رسیده چرا چنین نباشد، در صورتی که مرحوم صدوق المحدثین در کتاب مونس الحزین به سند معتبر از امیرالمومنین علیه صلواه المصلین از جمکران و مسجد آن خبر داده و فرموده که این زمین از زمینهای دیگر خدا و مقدس است.


حضرت آیت الله گرامی
مسجد مقدس جمکران جایگاه بسیار عظیمی است که مورد توجه مراجع و علما بوده و مکانی برای خلوت و عرضه حاجت است. مسجد مقدس جمکران جایگاهی است که از هر جهت مورد توجه امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) بوده و حاجات مردم را برآورده میکند. نقل است بسیاری مراجع و بزرگان گذشته وقتی به مسجد مقدس جمکران میآمدند و جایی در داخل مسجد برای عبادت پیدا نمیکردند در همان حیاط مسجد عبای خود را پهن میکردند و مشغول راز و نیاز با خداوند میشدند.


حضرت آیت الله موسوی اردبیلی
این مکان مقدس، مسجدی قدیمی است و از دوره مرحوم شیخ رحمهالله، مجرب بوده که آنجا متوسل شده و قبول شدن توسل در آنجا مکرر نقل شده است. از مرحوم شیخ محمد تقی قمی نقل شده هر وقت ایشان گرفتار نقص میشدند به مسجد مقدس جمکران رفته، دو رکعت نماز میخواندند و توسلی میکردند…. حضور افرادی مورد اعتماد در مسجد مقدس جمکران مایه برکت است…. من نمیخواهم بگویم مسجد جمکران مثل سایر مساجد است بلکه، آنجا منتسب به اهل بیت علیهم السلام است و مردم به این مسجد عقیده دارند، بنابراین مواظب باشید آنجا جای تفریح نباشد، مکان عبادت باشد و افرادی که آنجا میآیند کارشان درست باشد.

